Wiekentocht – Fietsen tijdens Nationale Molendag

Op 14 mei a.s. tijdens de Nationale Molendagen organiseert De Lions club Schiedam in samenwerking met de Midden Delfland Vereniging de Wiekentocht. In dit jaarlijks terugkerend fietsevenement is er keuze uit een tweetal routes van ongeveer 30 en 50 km. Het is een tocht voor jong en oud aldus Charles Zuiderweg: “De tocht gaat langs acht molens in de omgeving. Maar ook langs bijvoorbeeld de schaapskudde Vockestaert waar dan vast lammetjes rondlopen.”

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Op diverse plaatsen zijn terrasjes en/of restaurants waar gestopt kan worden. Dit bepaal je uiteraard zelf. Of je nu wilt genieten van de molens, de weidse natuur van Midden-Delfland en de Vlietlanden, de fietstocht komt overal langs. Het is dan ook een prachtige afwisseling van de natuur en historische steden in de omgeving.

Inschrijven en vertrek van de Wiekentocht is tussen 10:00 en 12:00 uur mogelijk vanaf twee locaties:
’t oude Raedthuys Schiedamseweg 26 in Schiedam-Kethel en
molen de Aeolus, Kortedijk 16 in Vlaardingen.
Kosten van deelname bedraagt € 3,- kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.

Met de opbrengst van de tocht de tocht worden een tweetal doelen ondersteund: Stichting Net Niet Genoeg en de realisatie van de mini-Babberspolder: een watereducatieproject bij de Babbersmolen.


Voor meer informatie, over de goede doelen of om u in te schrijven:  www.wiekentocht.nl