Locatieverhuur

Voor vergaderingen, workshops, brainstormsessies, sollicitatiegesprekken, bijeenkomsten, enz. kunt terecht op molen De Palmboom en de Babbersmolen.

Molen De Palmboom
De Palmboom ligt op loopafstand van trein- en metrostation en bevindt zich aan de rand van het historisch stadscentrum. Deze voormalige brandersmolen uit 1781 is één van de hoogste windmolens ter wereld (naastgelegen molen De Noord is de allerhoogste). De begane grond van deze molen biedt ruimte aan ca. 20 zitplaatsen of ca. 40 staplaatsen. 

Indien gewenst kan één van onze medewerkers een korte molenintroductie geven voor u en uw gasten. Dit is bij de prijs inbegrepen, net als draadloos Wifi en onbeperkt koffie, thee en kraanwater gedurende uw huurperiode. De naastgelegen keuken beschikt over koffie- en theefaciliteiten en een koelkast voor eigen gebruik. Een flipover en beamer kunnen additioneel worden gehuurd.

Uiteraard kunt u met uw gasten molen De Palmboom beklimmen. Dat kan echter alleen onder begeleiding van een molengids. Vanaf de houten balie geniet u van het uitzicht op historisch Schiedam met haar vele molens, en ziet u hoe verrassend dichtbij de moderne skyline van Rotterdam ligt.

Tarieven molen De Palmboom
huur begane grond: €190,- per dagdeel (ingaand per 1 januari 2024)

huur begane grond: € 315,- hele dag (ingaand per 1 januari 2024)
huur flipover + stiften: € 15,-
huur beamer: € 30,-
beklimming van de molen met gids: €30,-

Alle prijzen zijn excl. BTW. De ruimte is te huur tijdens kantooruren. In de avond en het weekend is eventueel mogelijk en dan geldt een toeslag van 50%. Bij meervoudige huur en voor non-profitorganisaties is een korting mogelijk.

Babbersmolen
In een klein stukje sfeervol polderlandschap ligt de Babbersmolen uit 1710 met historisch erf en vlietland. Naast deze poldermolen ligt een zgn. zomerhuis; een bijgebouw om het molenaarsgezin in de zomer wat meer ruimte te geven. Dit huisje biedt ruimte voor kleine vergaderingen, workshops e.d. tot maximaal 8 mensen. Het is ideaal voor een brainstormdagje op ‘de hei’ want je bent er even helemaal weg van de drukte in de stad. En dat terwijl het slechts 15 minuten lopen is vanaf twee metrostations. Gratis parkeergelegenheid op 2 minuten.

Indien gewenst kan één van onze medewerkers een korte introductie over de plek geven voor u en uw gasten. Dit is bij de prijs inbegrepen, net als draadloos Wifi en onbeperkt koffie, thee en kraanwater gedurende uw huurperiode. Het zomerhuis bezit een kleine keuken voor koffie, en thee incl. koel- en vrieskast voor eigen gebruik.

Tarieven Babbersmolen
huur zomerhuis: €190,- per dagdeel (ingaand per 1 januari 2024)

huur zomerhuis: € 315,- hele dag (ingaand per 1 januari 2024)
bezichtiging van de molen met gids: €30,-

Alle prijzen zijn excl. BTW. De ruimte is alleen op afspraak te huur omdat er gedurende de week meerdere activiteiten plaatsvinden. In de avond en het weekend is eventueel mogelijk en dan geldt een toeslag van 50%. Bij meervoudige huur en voor non-profitorganisaties is een korting mogelijk.

Neem voor een reservering of meer informatie contact met ons op. Wij raden altijd aan om de locatie eerst een keer te bezichtigen.

Evenementen
De stadsmolens zijn door hun reusachtige gestalte geliefd als evenementenlocatie. Dat varieert van een groot publieksevenement tot een besloten muziekuitvoering of diner. Tijdens de jaarlijkse Schiedamse Brandersfeesten werd er bijvoorbeeld eens getokkeld en abgeseild vanaf de balie van molen De Kameel. 

Gedurende het jaar krijgen wij de meest verschillende verzoeken. Soms zijn die niet realiseerbaar omdat het te gevaarlijk is voor mens of molen. Wij doen echter ons uiterste best om mee te denken en te zorgen dat uw idee ook echt kan worden uitgevoerd. In de praktijk lukt dat meestal ook.

Neem gerust contact met ons op als u een leuk plan hebt, wij denken graag met u mee!

Bedrijfsruimtes
Op meerdere molens zijn zolders (zo heten alle verdiepingen op een molen) contractueel te huur als  bedrijfsruimte. Op dit moment zijn er echter alle ruimtes bezet.

U vindt De Schiedamse Molens ook op het Nationaal Monumenten Portaal: