F.A.Q.

Welke molens zijn te huur?

  • Molen De Kameel: vergaderzolder voor max. 12 personen.
  • Molen De Palmboom: presentatieruimte voor max 30 personen
  • Zomerhuis Babbersmolen: vergaderruimte/workshop voor max. 12 personen

Meerdere molens bieden mogelijkheden voor (ondersteuning van) een groot publieksevenement. Kijk op de pagina locatieverhuur.

Op welke molens wordt nog gemalen?

Hoewel de molens eeuwenoud zijn kunnen ze nog allemaal malen. Uit praktische overwegingen gebeurt dit echter hoofdzakelijk op molen De Vrijheid waar ons ambachtelijk maalbedrijf is gevestigd. Sinds enige tijd heeft het maalbedrijf een nevenvestiging in molen De Distilleerketel in Delfshaven/Rotterdam.

Wanneer is een molenaar aanwezig op Museummolen De Walvisch?

Elke zondag is er een molenaar die de molen laat draaien bij voldoende wind. Er worden soms op zaterdag praktijklessen gegeven voor molenaars in opleiding. Komt u op een andere dag en wilt u de molen zien draaien? Informeer dan voor de zekerheid of er die dag een molenaar aanwezig is.
Museummolen: 010 4267675

Welke molens kan ik bezoeken?

Molen De Walvisch is als museummolen open voor publiek van di. t/m zo.
De Babbersmolen is van half maart tot half oktober wintersluiting elke zaterdag te bezoeken. De andere molens zijn soms open tijdens een evenement of een molentour met gids.

Kan ik ook vrijwillig molenaar worden?

Jazeker kan dat! Het Gilde voor Vrijwillige Molenaars organiseert al 40 jaar een landelijke molenaarsopleiding. In Schiedam kunnen op De Nieuwe Palmboom praktijklessen worden gevolgd (als de klas niet vol zit). In Schiedam hebben we altijd behoefte aan molenaars. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met ons kantoor.

Hoort de Noletmolen ook bij De Schiedamse Molens?

De Noletmolen hoort wel bij Schiedam maar valt niet onder onze stichting. Deze molen is in 2005 gebouwd door en vernoemd naar Nolet Distillery.
Het is in feite een volautomatische windturbine met het uiterlijk van traditionele windmolen. Hij wekt stroom op voor het bedrijf en fungeert als ontvangstruimte voor hun relaties. Overigens stond niet ver van de Noletmolen wel een originele brandersmolen: molen De Ploeg.

Wat zijn de openingstijden van molenwinkel De Walvisch?

De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.