wethouder prijst Schiedamse molenwereld

Laatst geüpdatet op 23 september, 2019

De Open Monumentendagen vormden een mooie gelegenheid om stil te staan bij de succesvolle afronding van een grote restauratieronde van de Schiedamse brandersmolens. Wethouder Duncan Ruseler van Cultuur sprak zijn waardering uit voor het vakmanschap, de volharding en het enthousiasme waarmee Stichting Restauratiewerkplaats Schiedam, Stichting De Schiedamse Molens en alle molenvrijwilligers zich inzetten voor het behoud van het lokale molenerfgoed.

De afgelopen zes jaar is het metselwerk van vijf brandersmolens ingrijpend aangepakt. Dit was een enorme klus, vooral voor de ingehuurde metselaars die in totaal zo’n 180 km voegwerk hebben moeten doen. Het zijn dan ook de hoogste molens ter wereld!

Ook Restaurant De Noordmolen is blij weer uit de steigers, het stof en het lawaai te zijn. Zij hebben bovendien aangepaste entreedeuren gekregen die nu naar buiten toe openslaan. De wethouder onthulde als symbool voor deze nieuwe start een naambord dat, geheel in stijl met de ambachtelijke molens, met de hand in sierletters op de vernieuwde deuren was geschilderd.