Openingsdagen molen De Walvisch

Laatst geüpdatet op 22 februari, 2018

Na een lange verbouwing is het moment eindelijk daar: molen De Walvisch opent zijn deuren voor het publiek. Binnen heeft de molen een volledige metamorfose ondergaan. Op de begane grond ervaar je weer de volledige diameter van de molenromp en de hoogte naar de 1e zolder. Thuisbakkers kunnen er terecht in de molenwinkel maar wie een kopje koffie wil drinken met iets lekkers erbij vindt nu ook ruim plek beneden of op de hangende tussenverdieping. Bezoekers van de museummolen kopen er hun kaartje en voor wie wil zijn er tal van leuke souvenirs te vinden. Ook de kaartjes van de fluisterboot zijn hier te koop. Vertrekpunt is echter de Vismarkt aan de Lange Haven.

De 1e zolder nog het domein is van de molenwinkel en bezoekers met eigen ogen kunnen zien hoe het ambachtelijk meel wordt gemengd en verpakt. Het malen gebeurt overigens nog steeds twee molens verderop in molen De Vrijheid. 

Daarna neemt de museumfunctie van molen De Walvisch het over: op de 2e zolder is een prachtige panoramaprojectie te zien over de Schiedamse brandersmolens en op de 3e zolder kan je zelf een zakje graan malen en een model van het gaande werk van de molen laten bewegen. De 4e zolder is de maalzolder met drie imposante koppels maalstenen en natuurlijk toegang tot de balie met uitzicht over de stad en de andere molens.


De openingsdagen zijn gereserveerd voor verschillende groepen:

donderdag 22 februari: officiële VIP-opening (voor genodigden)
vrijdag 23 februari: relatiedag (voor genodigden)
zaterdag & zondag 24 & 25 februari: Schiedammersweekend! (voor alle Schiedammers)

Natuurlijk is de entree alle dagen gratis!

Bent u inwoner van Schiedam en nieuwsgierig naar de verbouwing van Molen De Walvisch?
Dan kunt u zich aanmelden voor het openingsweekend voor Schiedammers, op 24 en 25 februari 2018 om gratis een kijkje te komen nemen. Wij heten u graag van harte welkom, maar het aantal bezoekers per uur is beperkt, reserveer daarom snel een ticket voor het gewenste tijdstip. Reserveren kan via https://reserveringen.jenevermuseum.nl/

• Clown Kim op zaterdag en zondag van 13 tot 15 uur. 
• De Molenwinkel gaat hartig brood bakken en speculaasjes, de bezoekers mogen dan proeven.
• De Molenwinkel maakt een aanbieding pannenkoekenmeel 500gr. Voor 1 Euro
• Er is een Food truck met spaanse churros met choco dip.
• Prijsvraag: Wie maakt de mooiste foto van de Walvisch 
• Grabbelton

Vanaf dinsdag 27 februari is molen De Walvisch elke dag (behalve op maandag) open van 11 tot 17 uur.