Fotofestival Schiedam exposeert in molen De Kameel

18 t/m 28 oktober vindt weer het Fotofestival Schiedam plaats, een jaarlijks terugkerende fotomanifestatie van tien dagen waar ontwikkelingen binnen de fotografie worden getoond aan de hand van een thema die de relatie tussen fotografie en de wereld verkent. Net als vorig jaar is molen De Kameel één van de locaties waar foto- en videokunst is te zien.

Op de begane grond is een opstelling geplaatst van Karl Ketamo & Laura Konttinen: Alga Mirabilis.
Hierin wordt de kijker meegenomen door een fictief personage die YouTube video’s doorzoekt van een vreemd fenomeen- een fluoriserend groen drijvend object, dat uit het niets is verschenen in een rivier in een Fins Nationaal Park. Kort na de eerste verschijningen werd YouTube overspoeld door getuigenverslagen en verwarde reacties.

Door het exploiteren van populaire zoekmachines zoals Google en YouTube, onderzoekt het project Alga Mirablis de manier waarop we visuele informatie als betrouwbaar dan wel als dubieus opvatten. Met een ironische en komische ondertoon wordt de fijne lijn tussen feit en fictie bespeeld en bevraagt het project hoe online content wordt gecreëerd en geïnterpreteerd.

Molen De Kameel

Doeleplein 6
3111 PA Schiedam

Meer info: www.fotofestivalschiedam.nl