Draaiende molens tijdens Brandersfeesten

Komende vrijdag, zaterdag en zondag wordt Schiedam ondergedompeld in de jaarlijkse Brandersfeesten. In heel het centrum is dan weer veel te zien en te beleven. Meerdere molens zullen draaien om de feestvreugde te verhogen. Op vrijdagmiddag kan het publiek in molen De Palmboom kennis maken met de Distillers Academy. In deze voormalige brandersmolen zullen de komende maanden workshops georganiseerd worden rondom gin en jenever.

Natuurlijk is ook museummolen De Walvisch open. De andere molens zijn gesloten voor algemeen publiek. Wel komen er op zaterdag 50 molenaars uit Overijssel langs die meerdere molens zullen beklimmen. We ontvangen vaker groepen molenaars uit binnen- en buitenland maar dit keer zien ze Schiedam in wel heel feestelijke stemming.

Voor wie even de drukte van de stad wil ontvluchten komt helemaal tot rust op de Babbersmolen. Deze poldermolen ligt in een prachtig stukje oud cultuurlandschap met o.a. een wilgengriend en eendenkooi. In de minipolder met handpompen, scheprad en sluisdeuren kunnen bezoekers zelf de waterhuishouding van Nederland uitproberen. Wees daarbij gewaarschuwd: kinderen die de minipolder hebben ontdekt willen er niet meer weg. Gelukkig kan je er ook een kopje koffie of thee drinken. 

Kijk voor het programma op www.brandersfeesten.nl

De Babbersmolen ligt in volkstuincomplex Vijfsluizen (10 minuten fietsen vanuit het centrum Schiedam)