De Schiedamse Molens bezorgd over woontorenproject “The Miller”

Bouwbedrijf Vink Bouw heeft stappen gezet in de ontwikkeling van The Miller, een nieuwbouwproject aan het Plein 40-45 dat draait om onder meer een 70 meter hoge woontoren. Deze is echter gepositioneerd binnen twee zogenaamde molenbeschermingszones in het gebied van bestemmingsplan “Nieuwland” rond molens “De Noord”, “De Palmboom” en “De Kameel”.

Blijkens sociale media uitlatingen van het bedrijf is er al sprake van een zogenaamde grondreserveringsovereenkomst met de gemeente: “De afgelopen jaren is intensief overleg gevoerd met de gemeente, KAW architecten, Did Vastgoedontwikkeling en verschillende adviseurs om het plan zo goed mogelijk passend te maken binnen alle voorwaarden.”

In het rijtje van benaderde stakeholders is de grote afwezige helaas Stichting De Schiedamse Molens; de organisatie die de molens voor de burgers van Schiedam beschermt en in stand houdt. Hugo Boogaard, directeur van de stichting: “Tot op heden heeft niemand met ons hierover gecommuniceerd en moesten wij het uit de krant vernemen. Dat vinden wij teleurstellend. Iedere professional weet dat volgens de regels op de locatie Plein 40-45, op 350 meter afstand van molens De Palmboom en De Kameel, niet hoog mag worden gebouwd. Dit is vastgelegd in de gemeentelijke bestemmingsplannen maar blijkbaar door niemand opgemerkt. Wij zullen daarover in gesprek gaan met verschillende betrokken partijen.”