Alle goeds voor 2022!

Stichting De Schiedamse Molens wenst iedereen een heel voorspoedig 2022! Het goede was voor ons eigenlijk al eind december begonnen toen het volledige crowdfundbedrag was gehaald. Alle particulieren en bedrijven ontzettend bedankt voor jullie steun! We vinden het heel bijzonder dat veel mensen ook in deze moeilijke tijd de molens een warm hart toe blijven dragen.
Molen De Vrijheid heeft inmiddels nieuwe wieken en die van De Palmboom worden klaar gemaakt om binnenkort gestoken te worden. Zodra wij alle gegevens van het Molenfonds binnen krijgen zullen we contact opnemen met alle donateurs voor onze beloofde tegenprestatie.

Dit jaar staan er weer allerlei zaken gepland en worden verschillende nieuwe samenwerkingen verkend. Hoewel Corona een blijvende factor lijkt te worden hebben we er vertrouwen in dat veel activiteiten op een verantwoorde manier toch kunnen doorgaan.

Hoe dan ook zal allereerst molen De Palmboom nieuwe roeden krijgen en worden de balkkoppen van enkele zolders in De Vrijheid vervangen. De molens in goede staat houden is de belangrijkste taak van onze stichting.
12 maart is het weer NLdoet bij de Babbersmolen: iedereen die zin heeft kan dan meehelpen bij het onderhoud van het historisch landschap rondom deze poldermolen. De Schiedamse Molens kijkt vooral uit naar 14 mei wanneer er eindelijk weer een Molendag zou moeten plaatsvinden en veel Schiedamse molens hun deuren openen voor het publiek.

Molenstichting, personeel en vrijwilligers gaan er met goede moed tegenaan en maken er een mooi jaar van. Houd onze facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.