De Drie Koornbloemen 250 jaar tijdens Monumentendagen

Laatst geüpdatet op 3 september, 2020

Dit jaar is het 250 jaar geleden dat ene Johannes Braamkamp de eerste steen legde voor de bouw van een nieuw, groter type brandersmolen: De Drie Koornbloemen. Tijdens de Open Monumentendagen wordt op zaterdag 12 september de molen in het zonnetje gezet met extra activiteiten.

Om 11 uur zal stadsdichter Yvette Neuschwanger een eigen gedicht voordragen ter ere van de 250e verjaardag. Vervolgens zal wethouder van cultuur Duncan Ruseler stilstaan bij de respectabele leeftijd van deze molen en een tijdelijk kunstwerk van Aldo Hoeben in werking stellen. Daarna kunnen belangstellenden in kleine groepjes onder begeleiding de molen beklimmen. Ook starten er vanaf De Drie Koornbloemen molenwandelingen met gids langs de molens in de stad.

Babbersmolen
Naast molen De Drie Koornbloemen is ook de Babbersmolen open op zaterdag. Bezoekers kunnen er genieten van de landelijke rust op het historisch molenerf en in de molenaarswoning. In de minipolder ontdekt jong en oud hoe Nederland honderden jaren lang dankzij poldermolens droge voeten kon houden.

Corona-maatregelen
Uit voorzorg tegen besmetting wordt iedereen met verkoudheidsklachten verzocht niet te komen. De Drie Koornbloemen kan niet zelfstandig worden beklommen en bij de Babbersmolen geldt een maximumaantal bezoekers dat tegelijk op het molenterrein aanwezig mag zijn. Toiletgebruik is niet mogelijk.

Molen De Drie Koornbloemen: Vellevest 5
Babbersmolen: Schiedamsedijk 2a
Beide molens zijn op zaterdag 12 september van 11 tot 16 uur gratis te bezoeken.

Meer informatie over Open Monumentendagen in Schiedam en daarbuiten:
www.openmonumentendag.nl
www.facebook.com