Olaf Mooij eerste ‘AiR’ op vrachtschip Kabouter

Het ruim van vrachtschip Kabouter is het afgelopen jaar verbouwd tot atelier, de stuurhut en het achteronder zijn geschikt gemaakt om in te wonen. Vanaf 1 september is Olaf Mooij onze eerste Artist in Residence. Het voormalige siloschip ligt naast Molen De Palmboom – Noordvest 34 3111PH te Schiedam en is eigendom van Stichting De Schiedamse Molens.
De Rotterdamse kunstenaar Olaf Mooij heeft vooral bekendheid verworven met zijn autosculpturen in de openbare ruimte. Dit lijkt ook het vertrekpunt voor zijn verblijf op het atelierschip.

“In het ruim is een laboratorium ingericht waarin een vreemde wetenschapper de ‘Carcheoloog’ de schijn hoog houdt dat hij onderzoek doet naar waar de auto nu precies vandaan is gekomen. Is die ontstaan uit een autospermatozoide of komt hij uit het Keverei. Maar misschien is het wel stiekem het werk van deze Carcheoloog zelf die door middel van K.I., klonen en experimenteren de auto tot leven heeft gewekt en het aanzien van onze aardbol zo drastisch heeft veranderd.”

Gedurende zijn verblijf zal Olaf Mooij het ruim als atelier- en tentoonstellingsruimte gebruiken. Op bepaalde dagen zullen werken van zijn hand ook op de kade te zien zijn.

  • Preview op donderdag 3 september vanaf 19.00h. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 5 september vanaf 15.00h.
  • Het ‘laboratorium’ is tot 30 september te bezoeken op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur.

Meer over de kunstenaar: www.olafmooij.nl

Vanaf 1 oktober is vrachtschip Kabouter beschikbaar voor de volgende Artist in Residence.