Crowdfundactie molen De Walvisch succesvol

Vorige week tikte de website van het landelijke Molenfonds de €10.025,- aan. Een blij moment omdat hiermee de crowdfundactie voor museummolen De Walvisch succesvol was afgerond.
Voor de financiering van nieuwe roeden en een behandeling van de romp tegen waterdoorslag moest een gat van €10.000,- worden gedicht. Dankzij veel grote en kleine bijdragen is dit gelukt. Dat dit zou slagen was niet zeker gezien de onzekere economische situatie waar veel mensen last van hebben. Stichting De Schiedamse Molens is iedereen die aan deze publieksactie heeft meegedaan daarom ontzettend dankbaar. Binnenkort zullen zij op de hoogte worden gebracht van hun tegenprestatie.

De 27 meter lange stalen roeden zijn eind december al in Schiedam afgeleverd om zo min mogelijk vertraging op te lopen. Deze week worden in de loods van Restauratie Werkplaats Schiedam de houten heklatten op maat gemaakt voor de gaten in de roeden. Naar verwachting zullen de molenroeden zelf binnen enkele weken door het gat van de wiekenas kunnen worden gestoken. Voorwaarde is wel rustig en liefst droog weer. Daarmee kan de museummolen binnen nog geen jaar dat de wieken uit veiligheidsoverweging werden stil gezet weer draaien.