Babbersmolen locatie voor theatervoorstelling ‘Klein Geluk’

Tijdens de Midden-Delflanddagen op 17 en 18 juni a.s. is de Babbersmolen natuurlijk open voor publiek. Het is dan echter ook één van de locaties op volkstuincomplex Vijfsluizen van een bijzondere theatervoorstelling. 

In het wild, locatietheater in de wijk
In juni 2017 staat Schiedam in het teken van theater in de wijk.In het wild, locatietheater in de wijk verbindt Schiedams cultureel erfgoed en verhalen van Schiedammers in al hun verscheidenheid van nu. Samen met Schiedammers laten theatermakers Ingrid Duindam en Mirjam Veldhuijzen van Zanten van Theater in Context, Anne Rats, Koen Wouterse en Yorick Zwart van de Stokerij Schiedam en Stephan W. Zeedijk de stad en haar verhalen zien. Het locatietheater gaat plaatsvinden op drie plekken in Schiedam in juni 2017, in opdracht van gemeente Schiedam. De coördinatie is in handen van Stichting Mooi Werk. De drie locaties zijn lokaal, maar zijn ook knooppunten; plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Waar verhalen worden gedeeld en herinneringen worden gemaakt. In het wild, locatietheater in de wijk brengt Schiedammers bij elkaar en vergroot de saamhorigheid in de stad. Het is theater voor en door Schiedammers, met het Schiedamse DNA als overkoepelend thema. Want we hebben in Schiedam veel wat ons uniek maakt.
Op 9, 10 en 11 juni 2017 wordt ‘Hart voor de Zaak’ opgevoerd in Schiedam-Zuid, op 17 en 18 juni 2017 wordt ‘Klein Geluk’ opgevoerd in Vijfsluizen en tot slot wordt op 24 en 25 juni 2017 ‘Oh Ja Joh, Hoezo Dan? opgevoerd in Hof van Spaland.

Klein Geluk
Regie: Stephan W. Zeedijk
Een nachtzoen geven aan je slapende kind, nooit meer een wekker zetten na je pensioen, de terugkeer naar je geboortestad Schiedam. Zo eenvoudig mooi kan klein geluk zijn. Een ervaringstocht door de Schiedamse natuur. De volkstuin bij Vijfsluizen is een minimaatschappij op zich. Hier komen bewoners, in alle soorten en maten, van alle rangen en standen en met bijbehorende verhalen, samen. Proef in deze groene omgeving de buitengewone verhalen van Schiedammers en ervaar zelf wat geluksmomenten zijn in de Schiedamse natuur. Verhalen over het kweken van groenten voor soep, over winterkoninkjes die voorbij spurten en over het bezitten van een eigen moestuin. Klein geluk van Schiedammers blijkt vaak groot geluk.

Praktische informatie
Speeldata en -tijden:
Zaterdag 17 juni 2017 om 13.00 uur, 16.00 uur en 20.00 uur
Zondag 18 juni 2017 om 13.00 uur en 16.00 uur
Vertrekpunt: Schiedamse Volkstuindersvereniging Vijfsluizen, Schiedamsedijk 10, 3117 HA Schiedam
Eindpunt: Babbersmolen, Schiedamsedijk 2A, 3117 HA Schiedam
Prijs: Voor volwassenen € 5,- en voor kinderen € 2,50 (inclusief een hapje en een drankje)
Let op: Deze ervaringstocht is een wandeling door een gedeelte van (de natuur van) Schiedam

Tickets zijn verkrijgbaar via www.stichtingmooiwerk.nl