Wilgentakken Babbersmolen vinden weg naar centrum Schiedam

De wilgengriend bij de Babbersmolen moet elke winter voor een deel worden geknot. Dit gebeurt meestal begin maart tijdens NLdoet. Dat is altijd erg gezellig omdat iedereen zich daarvoor mag aanmelden en veel mensen zo kennis maken met de mooie plek die de Babbersmolen is. Door de coronamaatregelen was dit ook dit jaar helaas niet mogelijk en moesten we enthousiaste deelnemers teleurstellen. Gelukkig lukte het om met de vaste vrijwilligers en wat extra hulp toch een flink deel van de wilgen te knotten.

Een groep nieuwe centrumbewoners had graag willen meehelpen en een flink aantal wilgentenen mee naar huis willen nemen. Op hun gemeenschappelijk achterterrein wilden ze graag een levende wilgenhut bouwen. Gelukkig konden wij ze daar toch nog mee helpen en groeien de wilgen van de Babbersmolen nu verder in de stad. Een mooi voorbeeld van hoe stad en platteland elkaar kunnen versterken!

Wil je ook een keer meehelpen met het groenonderhoud bij de Babbersmolen? Later in het jaar organiseren we nog meer activiteiten want er is genoeg te doen. Houd daarvoor de facebookpagina van de Babbersmolen in de gaten. Wil je vaker meedoen? Dat kan ook. Elke woensdag en zaterdag zijn er vrijwilligers aanwezig. Loop gerust eens langs om kennis te maken.

foto’s: Maurice van Loon