Weer volop activiteiten bij de Babbersmolen

Laatst geüpdatet op 10 juni, 2021

Zaterdag 5 juni a.s. gaat de Babbersmolen weer open voor bezoek. Je kan genieten van de landelijke rust op het molenerf en het vlietland of je uitleven in de minipolder met scheprad en sluizen. Als de weersomstandigheden geschikt zijn worden ook de schapen geschoren; altijd een bijzondere ervaring om mee te maken.

Nature Impact Days
Ook wordt er die dag weer volop geklust in het groen rond de molen. Waar vorig weekend nog deelnemers van NLdoet actief waren, zijn het dit keer de Nature Impact Days waar de Babbersmolen aan meedoet. Ben je tussen de 18 en 35 jaar oud en lijkt het je leuk om je in te zetten voor natuur en landschap? Dan kan je o.a. bij de Babbersmolen terecht. Daar zal de dag vooral in het teken staan van werk in de wilgengriend.  Deelnemers ervaren hoe dat is en hoe een wilgengriend goed is voor zowel mens als natuur. Aanmelden kan via: www.natureimpactdays.nl. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Midden-Delflanddag
Twee weken later op zaterdag 19 juni staat alweer het volgende evenement gepland: Midden-Delflanddag. Meerdere plekken in Schiedam en in het Midden-Delfland organiseren activiteiten om stadsbewoners van omliggende gemeenten kennis te laten maken met dit prachtige cultuurlandschap. De Babbersmolen laat met zijn vlietland, wilgengriend, eendenkooi en kleidijk zien dat dit zich vroeger helemaal uitstrekte van Delft tot aan de Maas.
Alle extra activiteiten moesten wij helaas annuleren omdat de gemeente Schiedam er geen vergunning voor verleende. Toch valt er nog genoeg te zien en te beleven bij de Babbersmolen. Er staat die dag wel een infostand van de Midden-Delfland Vereniging. Zij helpen iedereen op weg die nog meer locaties wil bezoeken tijdens Midden-Delflanddag.

Een bezoek aan de Babbersmolen is te reserveren via: https://www.eventbrite.nl/e/158703782285.

Tot slot: de Babbersmolen is elke zaterdag open van 11 tot 16 uur tot het eind van de oktobermaand. Een verrassende plek om eens op een zomerdag te bezoeken!

www.facebook.com/babbersmolen
www.natureimpactdays.nl
www.middendelflanddag.nl