Schiedamse molens tijdens Molendag online te zien

Komende zaterdag 8 mei is het Nationale Molendag. Maar net als vorig jaar gaat het helaas niet door in vertrouwde vorm. Vanwege de Corona-maatregelen zijn de molens niet te bezoeken. De meeste draaien echter wel, ook in Schiedam, waardoor het straatbeeld in heel Nederland toch wordt opgevrolijkt met zwaaiende wieken en vlaggen in top. Nieuw dit jaar is dat ze extra goed online zijn te zien, met foto’s, filmpjes en meer.

Online activiteiten
Op alle Schiedamse molens worden zaterdag a.s. filmpjes gemaakt waarbij molen en molenaar kort in beeld worden gebracht en getoond op o.a. Facebook en Instagram. Zo kan dit jaar iedereen eens vanuit zijn luie stoel de molens bewonderen in plaats van die steile trappen te beklimmen. Je kan zelf ook meehelpen om de Schiedamse molens meer bekendheid te geven tijdens deze speciale Molendag. Maak een mooie molenfoto of kort filmpje van onze molens en plaats het op je eigen socialmediakanaal zoals Facebook of Instagram. Gebruik daarbij de toevoeging @m0lens (met een nul ipv een o), #molens, #molendag en #schiedamsemolens en wiet weet wordt het gedeeld door o.a. de landelijke vereniging De Hollandsche Molen.

Op hun website vind je een gevarieerd programma van leuke filmpjes, een fotowedstrijd, een molenquiz, wandelroutes en meer. Kijk daarvoor op www.molens.nl/nationalemolendag-2021/.

Zelf langs de molens
Wellicht nodigen de draaiende molens molenliefhebbers en anderen uit om op eigen houtje een wandeling of fietstochtje te maken langs de vele molens die er in Nederland zijn te zien. Want ook van buiten zijn ze zeker de moeite waard. Op de website van Stichting De Schiedamse Molens staan leuke wandelingen met opdrachten van verschillende moeilijkheidsniveau’s. Ze kunnen uit worden geprint om samen met gezin of wandelmaatje te lopen: www.deschiedamsemolens.nl/wandeling-langs-schiedams-molenerfgoed/.