Verbouwing molen De Walvisch in volle gang

Sinds 10 juli j.l. wordt er hard gewerkt in molen De Walvisch aan de nieuwe inrichting tot museummolen/molenwinkel. Nadat de molen eerst is leeggehaald begint nu het nieuwe ontwerp langzaam vorm te krijgen. Op de begane grond komt een spectaculaire vide rondom de trap naar de eerste zolder. Omdat de constructie wordt opgehangen is er een vrijere vloerindeling mogelijk. Beneden zal natuurlijk de molenwinkel terugkomen maar is er ook ruimte voor de kaartverkoop van het museum en een koffie- en theebar met gratis wifiverbinding.

Vanwege de nieuwe museumfunctie van molen De Walvisch is het groot onderhoud van deze molen naar voren gehaald. Dit betekent wel dat de molen enkele maanden later open zal gaan dan aanvankelijk gepland. Groot voordeel is dat de molen niet kort na de opening in de steigers wordt gezet. Aan de buitenkant wordt het metselwerk gerestaureerd en worden de staartbalk en de schoren vervangen. Tot slot wordt de gehele molen geschilderd zodat hij er bij de opening in de tweede helft van februari 2018 op en top bij staat. Deze werkzaamheden zijn mogelijk gemaakt dankzij subsidies van rijk, provincie, gemeente, De Groot Fonds en Fonds Schiedam Vlaardingen.

Op de foto v.l.n.r.: Domien Akkermans van St. Restauratiewerkplaats Schiedam (hoofdaannemer), architect Pelle Poiesz van HP architecten met een stagiaire. (foto: Marjolein Beumer)

 

Artist Impression nieuwe inrichting Museummolen De Walvisch