Start Midden-Delflanddagen bij de Babbersmolen

Zaterdag en zondag 16 & 17 juni vinden de jaarlijkse Midden-Delflanddagen plaats. Tijdens dit weekend kunnen alle inwoners van omliggende gemeenten even de drukte van de stad ontvluchten en kennismaken met het mooie polderlandschap. Het startsein wordt dit jaar gegeven bij de Schiedamse Babbersmolen waar van alles te doen zal zijn.

Daar zit muziek in!
Wie van muziek houdt kan zijn hart ophalen bij de vele optredens die verspreid in Midden-Delfland plaats zullen vinden. Het thema is namelijk ‘Daar zit muziek in!’. Bij de Babbersmolen treedt zaterdag Het Schiedams Koor op en zondag Koren onder de molens, bestaande uit wijkkoren uit Groenoord, Zuid en West. Er zijn fietsroutes om verder het groene buitengebied in te rijden, al dan niet naar een ander muziekoptreden.

Leven van wind, land & water
Hoewel nu volledig omringd door stedelijke bebouwing ademt de Babbersmolen met vlietland nog steeds de landelijkheid uit van het oude polderlandschap van Midden-Delfland. Het heeft een ‘levend erf’ met moestuin, wilgengriend en eendenkooi die laten zien hoe een poldermolenaar vroeger met zijn gezin leefde van alles om hen heen. Er zullen beide dagen enkele demonstraties plaatsvinden.

Kijk op www.middendelflanddagen.nl voor het volledige programma en openingstijden.