Programma Molendag bekend

Laatst geüpdatet op 13 mei, 2022

Zaterdag 14 mei a.s. is het zover! Dan zijn vier Schiedamse molens open voor bezichtiging. Dit is je kans om de hoogste molens van de wereld te beklimmen. En er is nog veel meer te doen dankzij een samenwerking met Stichting Triple C. Bekijk hieronder het programma. Eventuele wijzigingen/aanvullingen worden op deze pagina vermeld.

Klik voor alle praktische bezoekersinformatie onderaan deze pagina of kijk op www.stichtingtriplec.nl.

Bezoekers informatie

Programma
Het programmaboekje kan worden opgehaald op de Vismarkt bij de handkar van Triple C of bij molen De Drie Koornbloemen aan de Vellevest 5. Kleurplaten, speurtochten en prijzen kunnen ook bij de handkar van Triple C opgehaald worden. Hier zijn tevens de tickets voor de Malle Molen Boottocht te koop.

Eten en drinken
Er zijn eet- en drinkgelegenheden op de Vismarkt, zoals heerlijke verse friet, vis en gerookte paling. Er zullen snoepverkopers rond lopen met ouderwets snoepgoed in manden om te verkopen. Er is een horecagelegenheid voor diverse drankjes (hier kan gepind worden).
Het is ten strengste verboden om met drank van Vismarkt te gaan, dit mag alleen op het evenemententerrein genutigd worden.

Bij molen De Walvisch worden er heerlijk pannenkoeken gebakken en is er koffie en thee op het terras verkrijgbaar. Ook kunt u bij diverse horecagelegenheden in het centrum van Schiedam terecht.

Toiletten
Er staan achter het podium op de Vismarkt sanitaire voorzieningen, waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. In molen De Walvisch aan de Westvest is een openbare toilet en een invalidentoilet. In de bibliotheek de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 zijn openbare toiletten waarbij een invalidentoilet. Daarnaast zijn er openbare toiletten te vinden in de Nieuwe Passage aan de Hoogstraat.

Pinapparaat
Voor de horeca en het betalen van de Malle Molen Boottocht is op de Vismarkt een pinapparaat aanwezig. Contant betalen kan uiteraard ook.

Afval
Er zijn voldoende prullenbakken en vuilniszakken op de Vismarkt en horecagelegenheid aanwezig. Ook bij de molens zijn er afvalpunten. Graag uw afval zelf in de daarvoor bestemde plaatsen deponeren. Laten we er met elkaar voor zorgen dat geen zwerfafval achtergelaten wordt.

EHBO post en coördinatiecentrum
Op de Lange Haven 101 – 3111 CD is het coördinatiecentrum van Molendag. Dit is tevens een EHBO post. Ook loopt er EHBO’er rond in geval van nood.

Kinderen kunnen soms uit het zicht van ouders en/of begeleiders raken. Meld een vermist kind direct bij de organisatie d.m.v. het aanspreken van een beveiliger of sfeerbeheerder/figurant. Vermiste kinderen kunnen naar de de Lange Haven 101 worden gebracht.

Ook gevonden voorwerpen kunnen hier afgeleverd worden.

Medewerkers
Er zijn beveiligers en verkeersregelaars aanwezig bij de Vismarkt. Tevens loopt er sfeerbeheer in de vorm van figuranten rond die aangesproken kunnen worden.

Vervoer en parkeren
Wij adviseren om zoveel mogelijk om lopend, op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. De fietsen kunnen geplaatst worden op de parkeerplaats bij het Westmolenkwartier in de daarvoor geplaatste fietsrekken.

Tip!
Kom met de fiets: het is maar 6 minuten rijden vanaf molen De Drie Koornbloemen naar de Babbersmolen. Daar kunnen de kinderen zich vermaken in de minipolder terwijl de ouders genieten van een kopje koffie op het molenterras.

Komt u met de auto houd er dan rekening mee dat het in Schiedam Centrum betaald parkeren is. U kunt gebruik maken van de ABC Garage, Nieuwe Passage garage. Let op: parkeergarages kunnen vol raken. In de omliggende wijken Schiedam-West en Nieuwland is het parkeren gratis.

Disclaimer
Stichting Triple C – Care, Cure & Culture en Stichting De Schiedamse Molens doet er alles aan om de veiligheid van het publiek en deelnemers te waarborgen en heeft daarvoor ook de benodigde maatregelen getroffen. Aangezien het een openbaar evenement is blijft iedereen ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor o.a. zijn eigendommen en materialen. Laten we goed op elkaar letten en voor elkaar zorgen.

Laten we er met elkaar een geweldige dag van maken!