Midden-Delflanddag bij de Babbersmolen

Zaterdag 18 juni a.s. is het weer Midden-Delflanddag. Dat is een mooie gelegenheid om dit groene en oude cultuurland tussen Schiedam, Delft en het Westland eens op de fiets te bezoeken met de Babbersmolen als startpunt.

Het polderlandschap van Midden-Delfland strekte zich vroeger uit tot aan de Nieuwe Waterweg. Veel daarvan is inmiddels bebouwd maar dat geldt niet voor de Babbersmolen. Hier stap je 100 jaar terug in de tijd met een historische molenaarswoning, een levend erf en een vlietland met wilgengriend en eendenkooi. Er zijn demonstraties hoe men vroeger in en van de natuur leefde en er is kleine verkoop van ingemaakte groenten. 

Naast de molen biedt de minipolder lering en vermaak over hoe Nederland eeuwenlang droge voeten hield. Met de verwachte temperaturen biedt het ook wat verkoeling. Op het koffie- en theeterras kan men even uitrusten en een knooppuntenroute uitstippelen naar Maasland, de Zwethzone en Rijswijk-Sion. Dat zijn de drie gebieden waar dit jaar de meeste activiteiten plaatsvinden.

De Babbersmolen is geopend van 11 tot 16 uur. Tijdens Midden-Delflanddag toegang gratis. Wip gezellig even langs of blijf de hele dag!

Meer info over het totale Midden-Delflanddagprogramma vind je hier.