Liduina-koekjes van eigen deeg

Geheel aansluitend op het Schiedamse themajaar 2015 presenteren de Kleine Ambassade en Molenwinkel de Walvisch het Liduina bakpakket. Met dit bakpakket hebben kinderen en hun ouders in één keer alles in huis om de heerlijkste Liduina-koekjes van eigen deeg te bakken en tegelijkertijd op een bijzondere manier kennis te maken met de enige echte heilige van Schiedam.

Het pakket bestaat uit 500 gram Liduina koekjesmix, een handige receptkaart, een metalen Liduina koekuitsteker en het SchavUIT-doeboek over Liduina.

Molenwinkel de Walvisch verkoopt ter aanvulling ook een speciaal Liduina glazuurpakket. Hiermee maken jonge bakkers de koekjes helemaal af door ze te versieren met rose rozenglazuur en een ketting van eetbare parels.

Het idee voor het bakpakket komt voort uit de samenwerking van de Kleine Ambassade en de molenwinkel voor het SchavUIT-doeboek. Een educatief doeboek vol opdrachtjes, verhalen en weetjes waarmee kinderen Schiedam in al haar facetten beter leren kennen. De huidige editie van het doeboek staat geheel in het teken van de Schiedamse heilige Liduina, tradities en rituelen en bevat een agenda met de leukste uitjes voor dit seizoen.

De Kleine Ambassade maakt het doeboek in samenwerking met een kinderredactie en verschillende (culturele) instellingen en Schiedamse ondernemers, waaronder Molenwinkel de Walvisch. Samen zetten zij zich ervoor in om kunst en cultuur niet langer alleen iets voor volwassenen te laten zijn. Daarnaast willen zij gezamenlijk alle Schiedamse kinderen en hun ouders stimuleren om meer gebruik te maken van het (culturele) aanbod van de stad.

De Liduina bak- en glazuurpakketten zijn onder andere verkrijgbaar bij:
Molenwinkel de Walvisch, Westvest 229 in Schiedam
de winkel van De Kleine Ambassade, Groenelaan 127 in Schiedam
De VVV, Buitenhavenweg 9 in Schiedam

Beide pakketten kosten €4,95 per stuk.