Delfshaven krijgt weer een molenwinkel

Molen De Distilleerketel in Delfshaven wordt al enige maanden gehuurd door het maalbedrijf van De Schiedamse Molens als extra productielocatie. Naar verwachting zal er binnenkort ook een molenwinkel worden geopend.

De begane grond van de molen bood vroeger ruimte aan een kleine molenwinkel. Twee enthousiaste Rotterdammers, Erwin en Virginia, willen de winkel nieuw leven in blazen. Zij zullen een grote selectie van het assortiment meelproducten gaan verkopen van ons eigen maalbedrijf en dit aanvullen met andere producten.

Ketels aan de kade
Wie al eerder wil komen kennismaken is van harte welkom tijdens het historisch foodfestival ‘Ketels aan de kade’. Op zaterdag 11 augustus is, in samenwerking met onze eigen molenwinkel De Walvisch, molen De Distilleerketel dan open voor publiek. Bezoekers krijgen een korte kennismaking onder het genot van koffie en thee, of een lekker gekoeld vruchtensapje vergezeld van een zelfgemaakte lekkernij. Dit laatste wordt vakkundig verzorgd door Virginia, natuurlijk op basis van ambachtelijk molenmeel.

Als alle voorbereidingen volgens planning verlopen starten ze op zaterdag 1 september. De molenwinkel van De Distilleerketel zal elke woensdag en zaterdag van 11 tot 18 uur geopend zijn