Bezoek molen De Walvisch in december

December is een leuke maand om even binnen te wippen bij molen De Walvisch. Wat is er namelijk gezelliger dan tijdens de feestdagen zelf iets te bakken. In de molenwinkel op de begane grond vinden thuisbakkers precies wat ze nodig hebben. 

Wie meer van de molen wil zien kan bovendien een bezoek brengen aan het molenmuseum op de bovengelegen zolders. Daar komt de bewogen geschiedenis van de Schiedamse brandersmolens tot leven. Het beklimmen van de vele trappen wordt buiten op de houten balie beloond met het uitzicht over de stad en de andere molens. Koud gekregen? Beneden wacht een warme kop koffie of thee met wat lekkers. 

Bakkend het jaar uit:
Aanbieding: Luxe kerststolpakket met o.a. echte amandelspijs en sukade € 8,95 (Op is op!)
Aanbieding: Oliebollenmix € 1,95 incl. een pakje verse gist zolang de voorraad strekt.

Museumdeel bezoeken:
www.jenevermuseum.nl/museummolen.html

Fijne Feestdagen!

 

Ingang bezien vanaf de tussenzolder
De molenwinkel met een groot assortiment ambachtelijke meelproducten.Inpakzolder van de molenwinkel.Panoramazolder met opkomst, ondergang en herrijzenis van de Schiedamse brandersmolens.Maquettezolder over de werking van een molen.Maalzolder met drie maalstoelen en toegang tot de balie rondom de molen.Uitpuffen op de begane grond onder het genot van een kopje koffie of thee.

kleine foto’s: Meindert Koelink