Babbersmolen zoekt wilgenknotters

Zaterdag 4 november a.s. doet de Babbersmolen mee aan de landelijke Natuurwerkdag. De poldermolen uit 1710 staat nog in een origineel stukje oudhollands polderlandschap, compleet met vlietland, wilgengriend en zelfs een restant van een eendenkooi. Al het groen is prachtig maar groeit de vrijwilligers letterlijk boven het hoofd. Wie zin heeft om mee te helpen bij het jaarlijkse onderhoud is van harte welkom tijdens de komende Natuurwerkdag.

Leven van wind, land en water
Bij de Babbersmolen kunnen bezoekers ervaren hoe een poldermolenaar met zijn gezin leefde van wind, land & water. Met de wind liet hij de molen draaien om het overtollige water uit de polder te malen. Maar hij gebruikte het water ook om te vissen, en het land om de molen werd zoveel mogelijk benut door de aanleg van bijvoorbeeld een moestuin en het houden van wat kleinvee. De wilgengriend zorgde voor hout en wilgentenen. Dit vraagt het hele jaar door de nodige werkzaamheden.

Vrijwilligers welkom
Het bezoekseizoen wordt nu afgesloten met de Natuurwerkdag. Vrijwilliger Pia Nuis: “Het is ontzettend leuk om op deze mooie plek de geschiedenis weer tot leven te laten komen. We hebben zelfs al een paar keer gekookt op de kachel in de opnieuw ingerichte molenaarswoning. Wie eens wil uitproberen wat je hier als vrijwilliger zoal doet, kan tijdens de Natuurwerkdag een keer vrijblijvend meedraaien. En als dat bevalt is men van harte welkom om vaker terug te komen want we kunnen zeker nog wat mensen gebruiken.”

De Babbersmolen is in de wintermaanden gesloten voor publiek maar niet voor de vrijwilligers. Er valt genoeg te doen waaronder het opknappen van de naastgelegen volkstuin. Tijdens toekomstige activiteiten bij de molen hebben de vrijwilligers daar een eigen plek waar ze even kunnen uitrusten en bijkletsen met een kop koffie. Vanaf 10 maart 2018 is de Babbersmolen weer te bezichtigen met een klusdag tijdens NLdoet.

Meer informatie en inschrijving:  www.natuurwerkdag.nl/locatie/babbersmolen.