Babbersmolen zoekt molenaar

Stichting De Schiedamse Molens zoekt met spoed een enthousiaste molenaar voor de Babbersmolen. Deze poldermolen uit 1710 is op zaterdagen open voor publiek en ontvangt doordeweeks schoolgroepen. In de winterperiode zijn er geen publieksactiviteiten maar kan er natuurlijk wel gedraaid worden. Bezoekers en scholieren ontdekken in de historische molenaarswoning en op het levend erf hoe een molenaarsgezin 100 jaar geleden nog leefde in en van de natuur om hen heen. Naast de molen ligt een unieke minipolder waar men met pompen, scheprad en sluizen zelf het Nederlandse watermanagement kan ervaren. 

De molenaar is verantwoordelijk voor het draaien van de molen op zaterdagen. Daarnaast is hij/zij van grote meerwaarde tijdens schoolbezoeken op één of twee doordeweekse dagen. Vrijwilligers vangen bezoekers op en verzorgen de lessen. De molenaar kan hier naar eigen keuze actief aan meedoen of alleen de molen bedienen. Je maakt onderdeel uit van een gezellig vrijwilligersteam.  

Kan je alleen op zaterdagen of juist alleen op een doordeweekse dag? Neem ook dan contact op met Stichting De Schiedamse Molens voor een kennismakingsbezoek via info@deschiedamsemolens.nl.
Meer info over de Babbersmolen: www.facebook.com/babbersmolen.