Babbersmolen alle zaterdagen weer open

Vanaf deze maand mogen alle molens in Nederland weer bezoekers ontvangen. Ook de Babbersmolen staat te popelen om molen, erf en minipolder weer open te stellen voor publiek. Er zijn wel extra voorzorgsmaatregelen ten behoeve van de veiligheid van vrijwilligers en bezoekers. Schoolbezoeken zijn vanaf september mogelijk, als het nieuwe schooljaar begint.

Op het vlietland en het erf rondom deze oude Schiedamse poldermolen maak je kennis met het vrije buitenleven van weleer en het leven in en van de natuur. In het mooie voorjaar moest iedereen dit noodgedwongen voorbij laten gaan maar ook in de zomer is een bezoek de moeite waard. Of je nu een kijkje neemt in de historische molenaarswoning of je handen uit de mouwen steekt in de minipolder met haar sloten en grote scheprad.

Vanaf zaterdag 6 juni is dit onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk. Zo moet iedereen bij binnenkomst verplicht zijn handen desinfecteren met daar te verkrijgen handgel. Het zomerhuis met toilet blijft uit hygiëneoverwegingen gesloten en in de molen geldt éénrichtingsverkeer.

Uiteraard dient overal op het terrein 1,5 meter afstand tot elkaar te worden gehouden. Bij normale bezoekersaantallen is daar genoeg ruimte voor en kunnen mensen vrij genieten van al het moois wat er is te zien. Zodra zich toch meer bezoekers melden zullen zij echter moeten wachten bij de ingang tot er weer mensen weggaan. Voor een goede controle op het aantal bezoekers is het toegangshek bij de Poldervaart daarom dicht en kan men alleen naar binnen via de andere ingang naast het zomerhuisje.

Eerste openstelling: zaterdag 6 juni van 11 tot 16 uur. Wie vroeg komt ziet misschien nog net de schaapscheerder aan het werk. Voorwaarde is dan wel dat het droog is.

N.B.
De extra maatregelen kunnen de komende tijd worden aangepast. Kijk daarom op de Facebookpagina van de Babbersmolen bij een gepland bezoek. Daar staat de meest actuele informatie.