99 bootjes voor ‘AIRship’ Kabouter

Ambachtelijk kunstenaar Rob van der Ven heeft 99 keramieken beelden gemaakt van vrachtschip Kabouter. Dit siloschip naast molen De Palmboom wordt door hem en Stichting Restauratie Werkplaats Schiedam verbouwd tot een atelier waar kunstenaars kunnen werken en mogelijk zelfs verblijven. Zodra een kunstenaar aan boord is wordt het vrachtschip een AIRship; verwijzend naar ‘Artist In Residence’.

Zijn miniatuurschip is door Schiedamse kunstorganisatie KunstWerkt geselecteerd voor deelname aan de landelijke kunstmanifestatie Unlocked/Reconnected. Daarbij zijn door heel Nederland kunstwerken te bewonderen als start van een hernieuwd contact tussen kunstenaars, expositieruimtes en publiek.

De 99 ‘Airships’ zijn los te koop waarbij de volledige opbrengst ten goede komt aan de verdere inrichting van de Kabouter. Ze kosten 99 euro per stuk.

De tentoonstelling is maandag 1 juni a.s. te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur en tot en met 21 juni op vrijdag tot en met zondag, eveneens van 13.00 tot 17.00 uur.

Stichting KunstWerkt
Ruimte in Beweging
Boterstraat 81
3111 NB Schiedam