Molendag in Schiedam massaal bezocht

Mede dankzij het goede weer was het druk op de Schiedamse molens afgelopen zaterdag. Vanwege Nationale Molendag draaiden alle molens en waren er veel gratis te bezoeken (museummolen De Walvisch ook op zondag).

“Niet alleen Schiedammers maar ook mensen uit de regio Rijnmond en daarbuiten wisten tijdens Nationale Molendag de weg naar Schiedam te vinden. En er waren dit jaar bovendien opvallend veel Aziatische en Duitse toeristen” zegt Paul Sporken, medewerker communicatie & organisatie van Stichting De Schiedamse Molens. “Vooral de grootte van de molens en het uitzicht vanaf de houten balies maakten indruk. Dat mag ook wel als je bedenkt dat het de hoogste traditionele molens ter wereld zijn. Maar ook de kleine Babbersmolen met historisch erf en minipolder trok honderden bezoekers.”

Het ambachtelijk maalbedrijf in molen De Vrijheid mocht op veel belangstelling rekenen: Molendag bood namelijk een unieke kans voor een bezoek aan deze molen waar bijna elke dag professioneel wordt gemalen. Toch spande molen De Walvisch qua bezoekersaantallen de kroon: bijna 900 op zaterdag en 400 op zondag. Daar was door de molenwinkel en het molenmuseum veel georganiseerd waaronder het pannenkoekenterras en een molen knutselen met Komkids.

“De bezoekersaantallen per Schiedamse molen overtroffen in ieder geval ruimschoots het landelijk gemiddelde van 120 bezoekers waarmee Schiedam weer positief op de kaart is gezet.”

Foto: bezoekers in de Babbersmolen tijdens Nationale Molendag 2019