Molenaarswoning Babbersmolen komt tot leven

Last updated on 27 mei, 2015

Walking Dinner_Cockie van der Sloot_01_klein
foto: Cockie van der Sloot
Walking Dinner_Cockie van der Sloot_02_klein
foto: Cockie van der Sloot

Onlangs organiseerde het Schiedams Vrouwen Platform weer een Walking Dinner voor haar leden. Eén van de locaties die men kon bezoeken voor een maaltijd was onze Babbersmolen in het volkstuincomplex Vijfsluizen.

Twee enthousiaste Schiedamse vrouwen hadden deze bijzondere locatie uitgekozen om te koken voor twee groepjes deelnemers. De Schiedamse Molens vond dit een leuk initiatief en stelde graag de molen, en in het bijzonder de molenaarswoning, tot hun beschikking. Na een flinke poetsbeurt en wat vrolijke bloemetjes zag de woning er knus en gezellig uit.

Om op deze historische locatie de oude tijden nog meer te laten leven lieten de dames zich inspireren door wat er bij een poldermolenaarsgezin op tafel kon hebben gestaan. Hoewel het vroeger geen vetpot was, kon een poldermolenaar af en toe een meevaller hebben omdat hij in het buitengebied woonde. Zo kwam het dat de deelnemers onder meer eend geserveerd kregen.
Na de maaltijd volgde nog een korte rondleiding door de molen. Al met al is het een succesvolle avond geweest die naar meer smaakt.