Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar geen echte witte kerst maar wel een sfeervolle foto van Schiedamse molens in de sneeuw.

We kijken terug op een roerig jaar waarbij het Coronavirus het leven van iedereen behoorlijk overhoop gooide. Velen hadden zorgen om hun eigen gezondheid en die van hun geliefden, en economisch en maatschappelijk waren de gevolgen ongekend. 

Veel molenactiviteiten gingen niet door uit voorzorg voor de veiligheid van publiek en vrijwilligers. Gelukkig kon, met de juiste maatregelen, toch nog het 350-jarig bestaan van molen De Drie Koornbloemen worden gevierd tijdens de Open Monumentendagen in september. Ook de Babbersmolen had, naast de vaste zaterdagopenstelling, nog een gezellige dag in juli met demonstraties en boerenmarkt; evenals enkele groenwerkdagen in oktober en november. Hoe bescheiden ook gaf dit veel mensen wat afleiding en deed het de zorgen even vergeten.

Het ambachtelijk maalbedrijf in molen De Vrijheid en molenwinkel De Walvisch bleken voor veel mensen een uitkomst in de 1e en 2e lockdownperiode. In supermarkten waren de meelproducten veelal uitverkocht en onze medewerkers hebben in die periodes enorm hard gewerkt om geen nee te hoeven verkopen aan al die oude en nieuwe thuisbakkers. We zijn trots dat het eeuwenoude beroep van korenmolenaar hierin een maatschappelijke functie kon vervullen.

2021 biedt een sprankje hoop met de komst van verschillende vaccins. We hebben veel zin om gewapend met de kennis die we dit jaar hebben opgedaan waar mogelijk de draad weer op te pakken.
We wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling in kleine kring, en graag tot ziens bij één van de molens in het nieuwe jaar!