Museummolen De Nieuwe Palmboom

LET OP: DE MUSEUMMOLEN IS MOMENTEEL GESLOTEN TER VOORBEREIDING OP DE VERHUIZING VAN DE MUSEUMFUNCTIE NAAR MOLEN DE WALVISCH.

VERWACHTE OPENING EIND FEBRUARI 2018.

Molen De Nieuwe Palmboom is deels ingericht als expositieruimte. Hier komt u meer te weten komen over de molenhistorie van Schiedam en het productieproces “van (graan)korrel tot (jenever)borrel”. Vermeldenswaard is de stadsmaquette anno 1847 waarop te zien is hoeveel molens Schiedam bezat tijdens de bloeitijd van de jeneverindustrie in de 19e eeuw. De Nieuwe Palmboom is ook een werkend museum en met wat geluk ziet u op de maalzolder de molenaar aan het werk. Er wordt een paar keer per week meel gemalen voor de bakkers en moutmeel voor de originele moutjenever. Vanaf hier hebt u toegang tot de balie, de houten omloop rond de molen, waar u een prachtig uitzicht hebt op de andere molens van Schiedam rond de oude binnenstad.

De oorspronkelijke molen De Palmboom, een brandersmolen, werd door een brand in 1901 op de stomp na geheel verwoest. Negentig jaar na de brand kwam de herbouw van deze molen op gang. Dit unieke project kreeg steun van vele Schiedammers. In 1993 opende Museummolen De Nieuwe Palmboom zijn deuren.

De molen is in beheer van De Schiedamse Molens maar het museumgedeelte wordt geëxploiteerd door het Nationaal Jenevermuseum dat ook in Schiedam is gevestigd.

Rondleidingen


De Museummolen geeft rondleidingen in het Nederlands of Engels. Reserveren is verplicht dus wees er tijdig bij!

Kinderfeestje


Beklim met je vrienden een Schiedamse reus, kijk hoe de molen werkt en geniet na afloop van een lekkere pannenkoek. Neem contact op met de Museummolen voor meer informatie.

Trouwen


Zoekt u een intieme bijzondere trouwlocatie? Informeer naar de mogelijkheden.

Adres & Openingstijden
Museummolen De Nieuwe Palmboom
Noordvest 34, 3111 PH Schiedam
T 010 426 76 75
E denieuwepalmboom@jenevermuseum.nl
www.jenevermuseum.nl/museummolen

Van 1 november t/m 31 maart:
Zaterdag: 11.30 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen: 12.30 – 17.00 uur

Van 1 april t/m 31 oktober:
Dinsdag t/m zondag 11.30 – 17.00 uur

Gesloten
Nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e en 2e kerstdag.

Kijk voor entreeprijzen en kortingsmogelijkheden op de museummolenpagina van het
Jenevermuseum.

 

Lokatie De Nieuwe Palmboom


Museummolen De Nieuwe Palmboom
Noordvest 34
3111 PH Schiedam
Tel: 010 426 76 75

Volg Museummolen De Nieuwe Palmboom op Facebook!