Babbersmolen brengt Midden-Delfland dichterbij

Zaterdag 15 juni a.s. is het Midden-Delfland Dag. Voor wie dit oude cultuurlandschap dan bezoekt, zijn er allerlei activiteiten rondom natuur, water, historisch erfgoed op fietsafstand. De Schiedamse Babbersmolen biedt die dag ook veel extra’s en is een mooie startplek van stad naar platteland. 

Dit jaar is de Midden-Delfland Dag teruggebracht van twee naar één dag. De activiteiten zijn bovendien geconcentreerd rond de Zuidbuurt in Vlaardingen en bij het Bezoekerscentrum Midden-Delfland/de Levende Buitenplaats van Op Hodenpijl in Schipluiden. Gelukkig heeft ook Schiedam nog een levend stukje Delfland binnen haar gemeentegrenzen: de Babbersmolen.

Deze oude poldermolen met historisch erf ademt de sfeer van het polderlandschap van honderd jaar terug. Dat liep toen nog door tot aan de Maas. De opnieuw ingerichte molenaarswoning in de molen laat het eenvoudige leven zien door tal van voorwerpen, van bedstee tot snijbonenmolen. Buiten lopen de kippen in de ren en wordt er gewerkt in de moestuin. Terwijl de molenaar de wieken laat draaien, grazen op het vlietland de schapen naast de eendenkooi.

De unieke mini-polder kunnen kinderen zelf onder water pompen en dan weer droogmalen met een groot scheprad. Zo ontdekken ze hoe Nederland eeuwenlang droge voeten kon houden dankzij de poldermolens.

Advocaat en vlechtwerk
Speciaal voor Midden-Delfland Dag komt er een inmaakexpert langs die demonstreert hoe je zelf advocaat kan maken…en proeven mag. Wie zelf iets wil doen kan aanschuiven bij een echte rietvlechter voor een eigen vlechtwerkje van natuurlijke materialen.

Vanaf de Babbersmolen is het een half uur fietsen naar de Midden-Delfandlocaties, ideaal dus om bij de Babbersmolen te starten en/of te eindigen, maar gewoon blijven plakken mag ook!

Babbersmolen open van 11 tot 16 uur met gratis entree.
www.facebook.com/babbersmolen
Algemene info: www.middendelflanddag.nl