Leerlingen Schravenlant bedienen De Drie Koornbloemen

Op vrijdag 27 januari j.l. gingen alle leerlingen uit de tweede klassen van Lyceum Schravenlant in het kader van het project “Erfgoedspoor” op ontdekkingstocht naar het Schiedam van 250 jaar geleden. De havo en vwo-leerlingen bezochten onder meer molen De Drie Koornbloemen maar ook het Zakkendragershuisje, het Borrelmuseum / Jeneverie ’t Spul, het Nationaal Jenevermuseum Schiedam en branderij De Tweelingh (Herman Jansen). 

Alle plekken die door de dertien- en veertienjarige leerlingen werden bezocht vertellen samen over de rijke historie van de Schiedamse jenever. Nadat ze alle trappen van De Drie Koornbloemen hadden beklommen mochten ze boven meteen hun handen uit de mouwen steken om de kap op de wind te kruien.
Ook dit jaar werd weer gestreden om ‘De Grote Brandersbeker’. Welke groep slaagt er het beste in een molen te kruien of jeneverkruiden te herkennen? En wie weet het meeste over de monumenten in Schiedam?

Het erfgoedspoor “de branders van Schiedam”, dat dit jaar voor de tiende keer werd uitgevoerd, is ontwikkeld in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Leerlingen ervaren het verleden en ontdekken welke samenhang er bestaat tussen de oude gebouwen in hun woonplaats.

Kijk op onze Facebookpagina voor een fotoverslag.